MVO

Duurzaam duurt het langst

MVO

MVO is voor ons het laatste jaren een belangrijk onderdeel geworden van onze bedrijfsvoering. Zo kopen we o.a. waar mogelijk regionaal in, we werken samen met regionale boeren, en kopen hier onder andere onze aardappels en bijvoorbeeld asperges. Verder hebben we de verspilling van voedsel met 30 procent teruggebracht en twee van onze bedrijfsauto’s zijn voorzien van zonnepanelen waar de koeling, voor het gekoeld vervoeren van de gerechten, op draait. Hierdoor is er minder uitstoot van roet en fijnstof. De maaltijdbakjes die we gebruiken voor onze maaltijdservice zijn van gerecycled plastic en er zijn geen fossiele grondstoffen meer nodig om het bakje te maken. Naast deze stappen kijken we per kwartaal met alle medewerkers waar we werkprocessen kunnen verbeteren op het gebied van mens en milieu.

 

MVO in coronatijd

In deze coronatijd, waarin eenzaamheid onder ouderen een grote rol speelt, heeft de productie en bezorging van persoonsgebonden, koelverse maaltijden een toegevoegde waarde. Zorglocaties die alle handen nodig zijn van hun vrijwilligers en gezonde werknemers, hebben minder tijd voor eten koken op een veilige manier. Deze locaties kunnen we snel bedienen van gezonde, persoonsgebonden maaltijden.

Ook particulieren, ouderen, mensen die liever niet steeds in contact komen met veel anderen in bijvoorbeeld de supermarkt, kunnen we voorzien van een maaltijd aan huis, waardoor ze voor hun warme maaltijd de deur niet meer uit hoeven. De maaltijdbezorgers hebben ook even tijd voor een praatje, waardoor de ouderen minder snel vereenzamen.

 

Egbert Jan is een commercieel bedrijf met hart voor onze planeet en mens en dier!