VACATURE TEAMLEIDER VERPAKKING (MEEWERKEND)

Vacature Teamleider Verpakking (meewerkend)

Functiebeschrijving: Teamleider maaltijdverpakking (0.7 fte / 28 uur per week)

De Teamleider is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze uitvoeren van de operationele doelen en voor de aansturing, organisatie en kwaliteit van de maaltijdverpakking en aansturing van het verpakking-team. Samen met de keukenassistenten zorg je voor het op de juiste manier portioneren van maaltijden en maaltijdcomponenten. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent specifiek, kan goed luisteren, zet collega’s in hun kracht en deinst er niet voor terug om noodzakelijke (negatieve) feedback te geven.

Organisatie:

  • Rapporteert aan: Chef Kok en MT
  • Geeft leiding aan: 5 tot 8 medewerkers

Taken van een Teamleider maaltijdverpakking

In de basis zijn de werkzaamheden:

  1. Geeft leiding aan medewerkers door de kwaliteit en kwantiteit van de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden te controleren en medewerkers te begeleiden, instrueren, coachen en motiveren, waar nodig;
  2. Controleert dat maaltijden op representatieve wijze worden opgeschept volgens specificatie en bedrijfs- en FSSC22000 richtlijnen;
  3. Ondersteunen en voorbereiden; ondersteuning bieden bij het verpakkingsproces volgens de gestelde kwalteitseisen. Producten controleren op versheid, houdbaarheid en het bewaken van de hygiëne;
  4. Schoonmaken en onderhouden; het schoonhouden van de werkomgeving en keukenmaterialen en –machines volgens de gestelde richtlijnen.

Uitgebreid beschreven:

Geeft leiding aan medewerkers door de kwaliteit en kwantiteit van de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden te controleren en medewerkers te begeleiden, instrueren, coachen en motiveren, waar nodig. Medewerkers worden zodanig aangestuurd dat zij de doelstellingen van hun werkzaamheden hebben gerealiseerd. Je zorgt voor de juiste kwantitatieve en kwalitatieve bezetting binnen het team, signaleert training behoeften en zorgt dat medewerkers getraind worden. van op representatieve wijze opgeschepte maaltijdcomponent(en) volgens specificatie en geldende bedrijfs- en FSSC22000 richtlijnen.

  • Zo nodig klaarzetten van maaltijdcomponenten en materialen tijdens verpakken;
  • Opscheppen of bijplaatsen van de juiste maaltijdcomponent(en) in de vereiste hoeveelheid aan de portioneerband in bakjes, disposables a.d.h.v. de patiënten-, gasten- of gedetineerdenspecificatie;
  • afhankelijk van de situatie uitvoeren van de eindcontrole tijdens het verpakken;
  • opruimen en schoonmaken verpakkingsruimte volgens bedrijfs- en FSSC22000 richtlijnen.

 

Ondersteunen en voorbereiden

Voorbereidende/ondersteunende werkzaamheden voor het productieproces in de keuken.

  • ontvangen, controleren en opslaan van verse artikelen, e.e.a. volgens de geldende bedrijfs- en FSSC22000 richtlijnen;
  • aanvoeren van voedingsmiddelen voor de productie, a.d.h.v. productielijsten;
  • voorraden op peil houden van verpakkingsmaterialen.

 

Schoonmaken en onderhouden

Schoongemaakte keukenmaterialen en werkruimten volgens de geldende bedrijfs- en HACCP-richtlijnen.

  • schoonmaken van keukenmaterialen/-apparatuur en diverse werkruimten volgens plan;
  • afvoeren van afval;
  • (machinaal) afwassen van serviesgoed, bestek en andere materialen, alsmede deze sorteren en wegzetten.

 

Profiel van de functie

Kennis

  • MBO niveau
  • Ervaring met productie werk

 

Specifieke functiekenmerken

  • Sociale vaardigheden voor het motiveren, coachen en instrueren van medewerkers;
  • Managementvaardigheden voor het leidinggeven en aansturen van de organisatie-eenheid;
  • Plan- en organisatievermogen;
  • Analytisch vermogen;
  • Proactief en ondernemend in het signaleren en bespreken van consequenties van marktontwikkelingen;
  • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het vertalen van tactische beleidsplannen;
  • Geen bezwaar om in het weekend te werken.

 

Ben je geïnteresseerd in deze functie, of wil je er meer over weten? Wij staan je graag te woord. Je kunt ons bellen op nummer 0593 54 39 39 of stuur een mail naar: info@egbertjancatering.nl. Direct solliciteren kan ook, stuur dan een originele sollicitatie met cv naar administratie@egbertjanfoodservice.nl.